Grbine so fine!

Grbine so fine je poimenovan spremljevalni program naših dogodkov, ki je brezplačen animacijski in izobraževalni program za najmlajše kolesarje v partnerstvu z OKS-ZŠZ  in poteka pod strokovnim vodstvom licenciranih inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije v sodelovanju z lokalnim društvom. Pri izvedbi programa aktivno sodelujeta tudi pumptrack ambasadorja Filip Flisar, olimpijec in upokojeni zvezdnik smučarskega krosa in Matej Žan, vrhunski tekmovalec prostega sloga na kolesu BMX.

Foksijivi kolesarski izzivi se odvijajo na spretnostnem poligonu in so namenjeni predvsem najmlajšim (4-8 let), Foksijeva mala pumptrack šola pa je namenjena otrokom, da se spoznajo z varno in pravilno uporabo pumptrack poligona in s tekmovalnim športom. Vsi udeleženci ob zaključku programa prejmejo praktično darilce sponzorjev ter povabilo lokalnega društva k udeležbi v kolesarsko šolo. Na voljo za preizkus so brezplačna BMX kolesa, otroke ves čas vzpodbuja tudi lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ.

Izvedbo programa Grbine so fine je omogočilo sofinanciranje s strani Fundacije za šport.

Foksijevi kolesarski izzivi

Hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje, koordinacija in natančnost so temeljne človekove sposobnosti, ki se po mnenju nosilca predmeta kolesarjenje na Fakulteti za šport, dr. Sama Rauterja, krepijo z uporabo pumptrack poligona. Iz tega izhaja sedem Foksijevih kolesarskih izzivov s katerimi se bodo v okviru programa Grbine so fine srečali mladi kolesarji. Za vsak opravljen izziv bodo otroci dobili žig, ki jih bo popeljal na naslednji izziv. Po vseh opravljenih izzivih pa bodo prejeli tudi Foksijevo diplomo in praktično darilce.

Foksijeva mala pumptrack šola

Otroci od devetega leta dalje se bodo lahko udeležili tudi Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Preizkusili bodo lahko tudi posebna BMX kolesa, ki jim bodo na razpolago. Po opravljeni mali šoli bodo vsi udeleženci prejeli diplomo in posebno darilo lokalnega kolesarskega društva.

En krog za razvoj

Z dobrodelno akcijo, ki nosi naziv “En krog za razvoj” se bo na lokalnem pumptrack poligonu oziroma bližnji kolesarski stezi v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje. Vsak prevožen krog bo prinesel finančna sredstva, ki bodo lokalnemu društvu pomagala pri nadaljnjem delu in razvoju mladih kolesarjev v njihovem okolju.