Pumpaj Slovenija

Pumpaj Slovenija je nacionalna tekmovalna pumptrack serija, ki poteka pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije in je organizirana s strani kolesarskih društev na različnih prizoriščih po Sloveniji že od leta 2018.
Več kot 1000 tekmovalcev se je že udeležilo vseh dosedanjih tekmovanj in v letu 2020 smo premierno okronali tudi prve državne prvake v tej mladi disciplini.

Serija dirk Pumpaj Slovenija in spremljevalnih dogodkov Grbine so fine.

Koledar dogodkov

29. avgust 2021

Pumptrack Zagorje

Pumpaj Slovenija
Zagorje ob Savi
Organizator: KK Zagorska dolina

Info o dirki

16. september 2021

Pumptrack Laško

Pumpaj Slovenija
Laško
Organizator: STIK in KK Laško

Info o dirki

26. september 2021

Pumptrack Škofja Loka

Pumpaj Slovenija
Škofja Loka
Organizator: Društvo T4M

Info o dirki

2. oktober 2021

Pumptrack Apače

Pumpaj Slovenija
Apače
Organizator: ŠKTD Apače – Mlinarji

Info o dirki

30. oktober 2021

Pumptrack Ljubljana

Pumpaj Slovenija
Lj – Fužine
Organizator: ŠD Supersnurf

Info o dirki

Grbine so fine!

Foksijevi kolesarski izzivi

Hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje, koordinacija in natančnost so temeljne človekove sposobnosti, ki se po mnenju nosilca predmeta kolesarjenje na Fakulteti za šport, dr. Sama Rauterja, krepijo z uporabo pumptrack poligona. Iz tega izhaja sedem Foksijevih kolesarskih izzivov s katerimi se bodo v okviru programa Grbine so fine srečali mladi kolesarji. Za vsak opravljen izziv bodo otroci dobili žig, ki jih bo popeljal na naslednji izziv. Po vseh opravljenih izzivih pa bodo prejeli tudi Foksijevo diplomo in praktično darilce.

Foksijeva mala pumptrack šola

Otroci od devetega leta dalje se bodo lahko udeležili tudi Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Preizkusili bodo lahko tudi posebna BMX kolesa, ki jim bodo na razpolago. Po opravljeni mali šoli bodo vsi udeleženci prejeli diplomo in posebno darilo lokalnega kolesarskega društva.

En krog za razvoj

Z dobrodelno akcijo, ki nosi naziv “En krog za razvoj” se bo na lokalnem pumptrack poligonu oziroma bližnji kolesarski stezi v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje. Vsak prevožen krog bo prinesel finančna sredstva, ki bodo lokalnemu društvu pomagala pri nadaljnjem delu in razvoju mladih kolesarjev v njihovem okolju.