Pumptrack Ribnica - 4. junij 2022

O prireditvi

Lokalni organizator Javni zavod Rokodelski center Ribnica v sodelovanju z Občino Ribnica in lokalnimi ponudniki vabijo na tekmo državnega pokala Pumpaj Slovenija s spremljevalnim in dobrodelnim program Grbine so fine.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Ribniški gostitelji v spremljevalni spored dodajajo še kolesarske ture po Ribnici z okolico, predstavitev gorskih e-koles, ponudbo kolesarske opreme, atraktiven poligon za kotalkarje in rolerje, supanje in kajak na reki Bistrici, ki teče tik ob pumptracku, predstavitve društev, kulinarično doživetje in poslikavo obraza.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS), lokalni gostitelji pa Javni zavod Rokodelski center Ribnica, Turizem Ribnica in Občina Ribnica.

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)
09.30 – 13.00 Prijave
10.00 – 14.00 Foksijevi kolesarski izzivi (program za najmlajše kolesarje)
10.00 – 14.00 Foksijeva kolesarska šola (otroci od 9. leta dalje)
17.30 – 18.30 En krog za razvoj

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
11.00 – 12.30 Prijave na dirko
12.30 – 13.30 Prosti trening za tekmovalce
14.00 – 15.30 Kvalifikacije
16.00 – 17.30 Začetek tekmovanja
18.45 Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo