Pumptrack Velenje - 1. oktober 2022

O prireditvi

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za državno prvenstvo in za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje kjer se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost.

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Domači gorski kolesarji pripravljajo organizirano turo na Skalni vrh. Sredi junija so namreč na pobočjih Vodemle nad Velenjem po zaslugi pridnih članov KD Lignit odprli nove gorskokolesarske poti Vodemla trails z izhodiščem na Skalnem vrhu.

Start 20 kilometrov dolge ture s 600 metri višinske razlike bo ob 10.00 pred pumptrackom. Vodila jo bo vodnica gorskega kolesarstva Polona Strasser, kot domači poznavalec stezic pa se bo pridružil pobudnik projekta ureditve Vodemla trails Aleš Goličnik iz KD Lignit.

Prijave bodo mogoče na dan dogodka od 09.30 dalje, za udeležbo na gorsko kolesarski turi pa potrebujete kolo s profiliranimi gumami in vsaj s sprednjim vzmetenjem ter čelado. Priporočljivi so ščitniki za kolena ter komolčniki. Hrana in pijača iz nahrbtnika oziroma bidona.

Na dogodku pa žejni in lačni ne boste ostali, saj bo za jedačo in pijačo poskrbela Gostilna Križnik.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

Urnik prireditve

Grbine so fine
09.30 – 12.30 Prijave
10.00 – 13.00 Foksijevi kolesarski izzivi
10.00 – 13.00 Foksijeva kolesarska šola

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
09.30 – 11.00 Prijave na dirko
11.00 – 12.30 Prosti trening za tekmovalce
13.00 – 14.30 Kvalifikacije
15.00 – 16.30 Začetek tekmovanja
16:45 – 17:45 “En krog za razvoj”
18.00 – Razglasitev zmagovalcev 

Spremljevalni program lokalnega organizatorja
10.00 – 12.00 Gremo na kolo! Vodena gorsko kolesarska tura na Vodemla trails s KD Lignt

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo