Pumptrack Zagorje - 20. avgust 2022 - DP

O prireditvi

Lokalna organizatorja Zavod za šport Zagorje in Kolesarski klub Zagorska vabita na državno prvenstvo in pokalno dirko Pumpaj Slovenija s spremljevalnim in dobrodelnim program Grbine so fine.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za državno prvenstvo in za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje kjer se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost.

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Pumptrack poligon Zagorje se nahaja v zasavski regiji, natančneje v športno rekreacijskem območju Evropark v Zagorju ob Savi. Park zgrajen v letu 2017 ima asfaltno podlago, dirka se na zunanjem krogu, poligon pa omogoča izjemno visoke hitrosti. V neposredni bližini poligona se nahaja tudi gorskokolesarski park Cilenca Trails, ki jih vzdržuje Kolesarski klub Zagorska dolina.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)

09.30 – 12.30 Prijave
10.00 – 13.00 Foksijevi kolesarski izzivi
10.00 – 13.00 Foksijeva kolesarska šola

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
10.00 – 12.00 Prijave na dirko
12.00 – 13.30 Prosti trening za tekmovalce
14.00 – 15.30 Kvalifikacije
16.00 – 17.30 Začetek tekmovanja
18.45 Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

17:30 – 18:30 Dobrodelno kolesarjenje oz En krog za razvoj

18.45 Razglasitev zmagovalcev Pumpaj Slovenija

Spremljevalni program lokalnega prireditelja

09.00 – 11.30 Shuttle prevozi na vrh gorskokolesarskega parka Cilenca Trails

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo