Pumptrack Zreče - 7. oktober 2023

O prireditvi

Lokalni organizator LTO Rogla – Zreče z lokalnimi ponudniki vabijo na državno prvenstvo in tekmo državnega pokala Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s spremljevalnim in dobrodelnim programom Grbine so fine.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo otroci lahko v Foksijevi kolesarski šoli preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije. Spoznali bodo kako pravilno uporabiti zaščitno opremo, varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno nagrado. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

V dobrodelni akciji En krog za razvoj bodo na lokalnem pumptracku izvedli tudi dobrodelno kolesarjenje. Ves izkupiček bo namenjen organizaciji športnega dne za četrtošolce.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)

09.30 – 13.30 Prijave
10.00 – 14.30 Foksijevi kolesarski izzivi
10.00 – 14.30 Foksijeva kolesarska šola
14.30 – 15.30 En krog za razvoj

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije
  8.00 – 9.00 Prijave na dirko
9.00 – 10.30 Prosti trening za tekmovalce
10.45 – 12.15 Kvalifikacije
12.45 – 14.15 Začetek tekmovanja
15.45 Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo