Pumptrack Apače - 2. oktober 2021

O prireditvi

Lokalni organizator ŠKTD Apače – Mlinarji in Občina Apače vabita na tekmo državnega pokala Pumpaj Slovenija s
spremljevalnim in dobrodelnim program Grbine so fine. Za dobro vzdušje bo skrbel tudi pumptrack ambasador
Filip Flisar.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje in se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost.
Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

FOKSIJEVI KOLESARSKI IZZIVI

Hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje, koordinacija in natančnost so temeljne človekove sposobnosti, ki se po mnenju nosilca predmeta kolesarjenje na Fakulteti za šport, dr. Sama Rauterja, krepijo z uporabo pumptrack poligona. Iz tega izhaja sedem Foksijevih kolesarskih izzivov s katerimi se bodo v okviru programa Grbine so fine srečali mladi kolesarji. Za vsak opravljen izziv bodo otroci dobili žig, ki jih bo popeljal na naslednji izziv. Po vseh opravljenih izzivih pa bodo prejeli tudi Foksijevo diplomo in praktično darice.

FOKSIJEVA MALA PUMPTRACK ŠOLA

Otroci od devetega leta dalje se bodo lahko udeležili tudi Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenija spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Preizkusili bodo lahko tudi posebna BMX kolesa, ki jim bodo na razpolago. Po opravljeni mali šoli bodo vsi udeleženci prejeli diplomo in posebno darilo lokalnega kolesarskega društva.

EN KROG ZA RAZVOJ

Z dobrodelno akcijo, ki nosi naziv “En krog za razvoj” se bo na lokalnem pumptrack poligonu oziroma bližnji kolesarski stezi v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje. Vsak prevožen krog bo prinesel finančna sredstva, ki bodo lokalnemu društvu pomagala pri nadaljnjem delu in razvoju mladih kolesarjev v njihovem okolju.

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)
10.00 – 14.00 Foksijevi kolesarski izzivi (program za naše najmlajše kolesarje)
10.00 – 14.00 Foksijeva kolesarska šola (otroci od 9. leta dalje)
17:30 – 18:30 Dobrodelno kolesarjenje oz “En krog za razvoj”

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
11.00 – 12.30 Prijave na dirko
12.30 – 13.30 Prosti trening za tekmovalce
14.00 – 15.30 Kvalifikacije
16.00 – 17.30 Začetek tekmovanja

18.45 Razglasitev zmagovalcev Pumpaj Slovenija 

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo