Projekt 212

54

Trenutno število poligonov v Sloveniji

39

Število občin s poligonom

Predstavljajte si ...

… nedeljski družinski izlet, kjer vaših najmlajših ne bo več potrebno siliti v kolesarjenje.

Otroci in mladina so navdušeni nad pumptrack poligoni in bodo kolesarski izlet predlagali kar sami. Pumptrack Slovenija si je zastavil ambiciozen načrt v želji, da bi do leta 2030 vsaka slovenska občina zgradila pumptrack poligon v svojem okolju. Imeli boste 212 možnosti za vaš družinski vikend izlet.

Predstavljajte si ...

… dneve, ko ste polno zaposleni, vendar vseeno najdete čas za zabavno in kratko športno aktivnost.

Ker imate pumptrack poligon v bližini, se odločite za hiter obisk. V pol ure se vrnete nazaj na delo kot prerojeni in polni energije. Po športni aktivnosti bodo vaši možgani delovali bolje in učinkoviteje.

Predstavljajte si ...

… mladino, ki pumptrack poligone uporablja kot kraj za druženje, zabavo in sprostitev.

V pravi družbi se razvijajo kvalitetne socialno-čustvene sposobnosti. Otroci in mladina na pumptrack poligonih utrjujejo tudi svoje temeljne gibalne sposobnosti. Povezani s športno aktivnostjo se ustvarjajo pomembne življenske vrednote in na površje privabijo kvalitete posameznika. Nekateri izmed njih postanejo celo vrhunski kolesarji.

Vse to že postaja resničnost.

Cilj = 212 občin

54

Trenutno število poligonov v Sloveniji

39

Število občin s poligonom

173

Število občin v katerih še ni poligona

Pošljite poligon v mojo občino

Pumptrack poligoni imajo izredno pomembno vlogo v prvih fazah razvoja naših bodočih kolesarjev, saj jih uspešno aktivirajo in povežejo med seboj.

Na zabaven in družaben način razvijajo in krepijo vseh šest temeljnih gibalnih sposobnosti – moč, hitrost, gibljivost, ravnotežje, koordinacijo in preciznost. 

Gibanje Pumptrack Slovenija si že od leta 2016 prizadeva k ustvarjanju trajnostnih in zdravih temeljev za razvoj naših otrok in mladine po Sloveniji.

“Mreža poligonov predstavlja pomembno gonilo kolesarskega udejstvovanja mladih.”

Pavel Marđonović, predsednik Kolesarske zveze Slovenije

“Le skupaj lahko ustvarimo najboljše pogoje za rast in razvoj kolesarjenja ter omogočimo našim otrokom in mladini lepši svet.”

Dejan Gorenc, ustanovitelj Pumptrack Slovenija