Pumptrack Zagorje - 20. avgust 2022

O prireditvi

Lokalni organizator Kolesarski klub Zagorska dolina v sodelovanju z lokalnimi ponudniki vabi na tekmo državnega pokala Pumpaj Slovenija s spremljevalnim in dobrodelnim program Grbine so fine.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Pumptrack poligon Zagorje se nahaja v zasavski regiji, natančneje v športno rekreacijskem območju Evropark v Zagorju ob Savi. Park zgrajen v letu 2017 ima asfaltno podlago, dirka se na zunanjem krogu, poligon pa omogoča izjemno visoke hitrosti. V neposredni bližini poligona se nahajajo tudi urejene kolesarske poti Cilenca Trails, ki jih vzdržuje lokalno društvo KK Zagorska dolina.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)

09.30 – 12.00 Prijave
10.00 – 13.00 Foksijevi kolesarski izzivi
10.00 – 13.00 Foksijeva kolesarska šola

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
10.00 – 12.00 Prijave na dirko
12.00 – 13.30 Prosti trening za tekmovalce
14.00 – 15.30 Kvalifikacije
16.00 – 17.30 Začetek tekmovanja
18.45 Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

17:30 – 18:30 Dobrodelno kolesarjenje oz En krog za razvoj

18.45 Razglasitev zmagovalcev Pumpaj Slovenija

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo