Pumptrack Zagorje - 29. avgust 2021

O prireditvi

Predstavljamo vam prvo postajo tekmovalne serije Pumpaj Slovenija 2021 s spremljevalnim programom Grbine so fine. Tekmovanje v Zagorju šteje za slovenski pumptrack pokal pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije. Tekmovanje je sestavljeno iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje in se ustvarijo tekmovalni pari. Tekmovalci med seboj tekmujejo na izpadanje v vožnji eden proti drugemu.

V želji, da kolesarjenje približamo tudi našim najmlajšim smo ob pomoči Olimpijskega komiteja Slovenije oblikovali program Grbine so fine, ki je pomemben sestavni element tekmovanj Pumpaj Slovenija. Zato nam bo na dogodku družbo delal pumptrack ambasador Filip Flisar in prisrčna olimpijska maskota Foksi.

FOKSIJEVI KOLESARSKI IZZIVI

Hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje, koordinacija in natančnost so temeljne človekove sposobnosti, ki se po mnenju nosilca predmeta kolesarjenje na Fakulteti za šport, dr. Sama Rauterja, krepijo z uporabo pumptrack poligona. Iz tega izhaja sedem Foksijevih kolesarskih izzivov s katerimi se bodo v okviru programa Grbine so fine srečali mladi kolesarji. Za vsak opravljen izziv bodo otroci dobili žig, ki jih bo popeljal na naslednji izziv. Po vseh opravljenih izzivih pa bodo prejeli tudi Foksijevo diplomo in praktično darice.

FOKSIJEVA MALA PUMPTRACK ŠOLA

Otroci od devetega leta dalje se bodo lahko udeležili tudi Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenija spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Preizkusili bodo lahko tudi posebna BMX kolesa, ki jim bodo na razpolago. Po opravljeni mali šoli bodo vsi udeleženci prejeli diplomo in posebno darilo lokalnega kolesarskega društva.

EN KROG ZA RAZVOJ

Z dobrodelno akcijo, ki nosi naziv “En krog za razvoj” se bo na lokalnem pumptrack poligonu oziroma bližnji kolesarski stezi v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje. Vsak prevožen krog bo prinesel finančna sredstva, ki bodo lokalnemu društvu pomagala pri nadaljnjem delu in razvoju mladih kolesarjev v njihovem okolju.

Pumptrack poligon Zagorje se nahaja v zasavski regiji, natančneje v športno rekreacijskem območju Evropark v Zagorju ob Savi. Park zgrajen v letu 2017 ima asfaltno podlago, dirka se na zunanjem krogu, poligon pa omogoča izjemno visoke hitrosti. V neposredni bližini poligona se nahajajo tudi urejene kolesarske poti Cilenca Trails, ki jih vzdržuje lokalno društvo KK Zagorska dolina.

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)
10.00 – 13.00 Foksijevi kolesarski izzivi (program za naše najmlajše kolesarje)
10.00 – 13.00 Foksijeva kolesarska šola (otroci od 9. leta dalje)

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
11.00 – 12.30 Prijave na dirko
12.30 – 13.30 Prosti trening za tekmovalce
14.00 – 15.30 Kvalifikacije
16.00 – 17.30 Začetek tekmovanja

17:30 – 18:30 Dobrodelno kolesarjenje oz En krog za razvoj

18.45 Razglasitev zmagovalcev Pumpaj Slovenija

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo