Pumptrack Cerklje na Gorenjskem - 10. september 2022

O prireditvi

Lokalni organizator Zavod za turizem Cerklje vabi na tekmo državnega pokala Pumpaj Slovenija s spremljevalnimin dobrodelnim programom Grbine so fine.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za državno prvenstvo in za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje kjer se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost.

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Glavni lokalni sponzor bo trgovina A2U, kolesarska trgovina in servis, ki združuje zabavo in uporabnost, v spremljevalnem sporedu, ki ga pripravljajo gostitelji, pa izstopajo predstavitve drugih pokroviteljev – bikesharing sistema Mobiln.sicentra trajnostne mobilnosti Kranj ter skirojev, BMX koles in rolk za prosti slog iz kranjske trgovine Sport Station. Nagrade bosta prispevala trgovina Sport Station spletna trgovina z oblačili za pohodništvo, tek in prosti čas Freelife.si.

Ambasadorji trgovine Sport station pripravljajo atraktivno točko s skiroji, po njihovi zaslugi lahko pričakujemo tudi močno konkurenco v kategoriji open. Za plesno animacijo otrok, ki se bodo naveličali koles in kolesc, poskrbi plesni studio Špela, za hrano in pijačo pa bodo zadolženi pri gostilni Pod Jenkovo lipo.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

Urnik prireditve

Grbine so fine (spremljevalni program)

09.30 – 12.30 Prijave
10.00 – 13.00 Foksijevi kolesarski izzivi
10.00 – 13.00 Foksijeva kolesarska šola

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
10.00 – 12.00 Prijave na dirko
12.00 – 14.00 Prosti trening za tekmovalce
14.00 – 15.30 Kvalifikacije
16.00 – 17.30 Začetek tekmovanja
18.45 Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

17:30 – 18:30 Dobrodelno kolesarjenje oz En krog za razvoj

18.45 Razglasitev zmagovalcev Pumpaj Slovenija

Spremljevalni program lokalnega prireditelja

10:00 – 14:00 Gremo na kolo! Mobiln.si – preizkus električnega in navadnega kolesa iz sistema izposoje
10:00 – 14:00 Gremo na kolo! Predstavitev centra trajnostne mobilnosti (CTM) Kranj
10:00 – 12:00 Sport Station freestyle ambasadorji predstavijo freestyle skiroje, bmxe in skateboarde
10:00 – 14:00 Plesna animacija za otroke s Plesnim studiom Špela

Prijave

Lokacija

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Prireditev omogočajo